Αρχική » Κλιματισμός Χανιά

Κλιματισμός

Για το σωστό κλιματισμό της κατοικίας, σας παρέχουμε:

 • Αρχικό σχεδιασμό κλιματισμού , με άμεση συνεργασία για αναγνώριση των αναγκών
 • Έξυπνες – καινοτόμες τεχνοοικονομικές λύσεις
 • Ολοκληρωμένη μηχανολογική μελέτη
 • Σχέδια εφαρμογής σε ηλεκτρονική μορφή (AUTOCAD)
 • Συνέπεια στην τήρηση χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου
 • Επίβλεψη από έμπειρο μηχανολόγο μηχανικό
 • Ευελιξία σε τυχόν αλλαγές
 • Αξιόπιστες εγκαταστάσεις από εξειδικευμένα συνεργεία – μόνιμους συνεργάτες
 • Ευκολίες πληρωμής, χρηματοδοτικά προγράμματα

  Κλιματισμός εγκατάσταση

Κλιματισμός : Πλεονεκτήματα-Μειονεκτήματα

Η απόδοση ενός κλιματιστικού εξαρτάται αισθητά από τις ειδικές καιρικές συνθήκες και τις πραγματικές διαφορές θερμοκρασίας που καλείται να καλύψει (σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το κόστος αυξάνει). Σημαντικό είναι και το ετήσιο κόστος συντήρησης που μπορεί να φτάνει τα 70 ευρώ για κάθε κλιματιστικό. Επιπλέον το κλιματιστικό προσφέρει χαμηλότερης ποιότητας θέρμανση, εφόσον προκαλεί συχνά ξήρανση του αέρα, η θέρμανση δεν κατανέμεται ομοιόμορφα και το σπίτι κρυώνει μόλις κλείσει το κλιματιστικό, ενώ αντίθετα το καλοριφέρ κρατά ζέστη ακόμα κι όταν κλείσει, καθώς έχουν ζεσταθεί οι τοίχοι και τα έπιπλα που ακτινοβολούν τη θερμότητα για ώρα.

Επίσης σημαντική παράμετρος που πρέπει να εξετάζεται πριν την αγορά κλιματιστικού είναι πού θα εγκατασταθούν και ο θόρυβος της λειτουργίας τους, ειδικά αν χρησιμοποιούνται για κρεβατοκάμαρες.

Γενικά τα καινούργια μηχανήματα είναι σχεδόν αθόρυβα  μέσα στα δωμάτια, ενώ έξω απλά δεν ενοχλούν. Υπάρχουν και τα πολυδιαιρούμενα αλλά και οι κλιματιστικές μονάδες όπου είναι δυνατόν να τοποθετηθούν σε εξωτερικό χώρο για να ελαχιστοποιείται  ακόμα περισσότερο ο θόρυβος μέσα στο σπίτι. Θέμα υπάρχει όμως με τα ρεύματα αέρα που προκαλούνται και χρειάζεται πολύ καλή προμελέτη και εμπειρία στην εγκατάσταση ώστε να μην ενοχλούν.

Αναλαμβάνω μαζί με έμπειρα συνεργεία την μελέτη και εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού σε κατοικίες και κτίρια.

Κόστος Κλιματισμού

Στην περίπτωση των κλιματιστικών, το κόστος δεν επιβαρύνει όλη την πολυκατοικία αλλά το κάθε διαμέρισμα, οπότε οι αποφάσεις διευκολύνονται εφόσον λαμβάνονται ανεξάρτητα. Για να επιτύχει όμως σημαντική εξοικονόμηση απαιτούνται περίπου 1.500-2.000 ευρώ για προμήθεια και τοποθέτηση τριών καλών κλιματιστικών τύπου inverter, οπότε και η απόσβεση γίνεται γύρω στα 3 χρόνια ή και νωρίτερα. Εφόσον στη χώρα μας όμως η εγκατάσταση κλιματιστικού γίνεται συχνά εξανάγκης για δροσιά το καλοκαίρι, το κόστος αυτό ουσιαστικά μηδενίζεται.

Scroll to Top